De therapeuten in deze praktijk zijn vakbekwame adem- en ontspanningstherapeuten die werken volgens de methode Van Dixhoorn.
Overspanning
Ieder mens heeft te maken met spanningen. Jij ook. Dat hoort bij het leven. Soms ervaar je echter zoveel spanning dat je haast niet meer aan ontspanning toe komt. Je bent dan uit balans: je herkent de overmatige spanning niet meer, want het voelt als normaal.
Door overspanning kun je echter last krijgen van o.a. een onrustig gevoel, slecht slapen, concentratieproblemen, ademhalingsproblemen, hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hartkloppingen en pijn op de borst.

Adem- en ontspanningstherapie
Met adem- en ontspanningstherapie kun jij zelf deze klachten de baas worden. De oefeningen helpen jou om je weer bewust te worden van je lichaam en van de (over)spanning die je voelt. Je leert om weer te kunnen ontspannen en om beter adem te halen. Daar kom je weer meer in balans en adem je vanzelf vrijer. Zowel geestelijk als lichamelijk ga jij je beter voelen.
Niet alleen bij (ont)spanningsklachten is adem- en ontspanningstherapie zeer effectief. Ook bij chronische pijn en bij ademhalingsproblemen (hyperventilatie, COPD, astma) kan de therapie uitkomst bieden. De oefeningen stimuleren je om zelf te werken aan een gezonde(re) geest en lichaam.
Voor mensen met een chronische longziekte zoals astma of COPD kan behandeling een ademtherapeut veel betekenen.

Astmapatiënt?
Jij hebt soms moeite met ademhalen: je wordt kortademig, ademt ‘piepend’ of moet hoesten. Op bepaalde momenten of in bepaalde perioden worden jouw luchtwegen namelijk extra geprikkeld allerlei stoffen. Vaak ben je er ook nog allergisch voor en krijg je het er benauwd van.

Last van COPD?
Jij komt regelmatig lucht tekort. Bij jouw dagelijkse inspanningen zoals traplopen, jezelf aankleden, werken of sporten heb je het benauwd. Ook moet je dikwijls hoesten. Naarmate je ouder wordt, nemen de klachten toe.
Door de benauwdheid en het gevoel niet goed te kunnen ademen, raak je snel in paniek. Dat zorgt voor spanning. Adem- en ontspanningstherapie kan je helpen om een natuurlijke- en ontspannen adembeweging die je hele lichaam voelbaar is, te herstellen. Met ademhalings- en ontspanningsoefeningen leer je om de spanning beter aan te voelen, zelf te beïnvloeden en meer in balans te krijgen. Hier voel je een vrijere adembeweging en meer rust.

Behandeling op maat
De therapie begint met een vraaggesprek en, indien nodig, soms een kort lichamelijk onderzoek. Na ongeveer vier behandelingen wordt duidelijk of adem- en ontspanningstherapie bij jou helpt. Het is mogelijk dat jouw klachten dan al flink zijn afgenomen. In overleg met de ademtherapeut besluit jij of je gaat met de behandeling.

Afspraak maken? Doe het nu.
De adem- en ontspanningstherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering oefentherapie/fysiotherapie