Karin den Boer is in deze praktijk vakbekwaam en geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut.
Kom weer in balans….

Je merkt dat thuis of op je werk niet alles op rolletjes loopt. Door een te hoge werkdruk, ingrijpende gebeurtenissen in je leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kun je stress ervaren. Dat geeft niets, als jij je daar goed bij voelt. Stress is zelfs gezond en helpt jou om goed te kunnen presteren. Wordt het je echter allemaal teveel en raak je psychisch overbelast? Dan is de kans groot dat je ook lichamelijke klachten krijgt. Psychosomatische oefentherapie helpt je om grip te krijgen op jouw klachten, zodat lichaam en geest weer in balans komen.

Ongezonde stress
Teveel en langdurige stress is ongezond. Als je het niet afwisselt met ontspanning en herstel, raak je uit balans. Dat kan zich uiten op verschillende manieren:Psychische symptomen:
niet meer tot rust komen, gejaagdheid, verminderde concentratie, vergeetachtigheid, piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, irritatie, somberheid, angst, niet meer kunnen genieten, lusteloosheid, onzekerheid, verminderd zelfvertrouwen.

Lichamelijke symptomen:
aanhoudende moeheid, slaapproblemen, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, druk op de borst, een opgejaagd gevoel, hartkloppingen, duizeligheid, benauwdheid, gespannen nek-, schouder- en armspieren.
Gedragsmatige symptomen:
minder presteren, meer fouten maken, chaotisch gedrag, woede-uitbarstingen en huilbuien, meer roken en drinken dan goed is, start of toename van kalmerings- en slaapmedicatie, vermijden van sociale contacten.
Herken je een aantal van bovengenoemde klachten bij jezelf? Dan kun je baat hebben bij psychosomatische oefentherapie.

De therapie
Psychosomatische oefentherapie gaat uit van een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Het helpt je om de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken en om je leven en gezondheid weer in balans te krijgen.
De oefentherapeut helpt jou middel van oefeningen bewust te worden van jezelf, van de spanningen die je voelt en jouw lichamelijke reactie daarop. De therapeut richt zich op het herstel van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en op het versterken van jouw persoonlijke kracht en kwaliteit.

De aanpak
De behandeling richt zich zowel op de lichamelijke klachten als op de psychosociale problematiek (= integrale aanpak) en bestaat uit:

  1. Therapeutische gesprekken
    Hierin streef je ernaar om de problemen helder te krijgen, te verwerken en op te lossen of beter te hanteren;
  2. Cognitieve gedragstherapeutische behandeltechnieken
    Door de therapie krijg je meer inzicht in je gedachten, emoties en handelingen en leer je om er beter mee om te gaan;
  3. Therapeutisch lichaamswerk
    Door middel van ontspannings-, adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen leer je weer om in balans, tot rust en in je kracht te komen.

Afspraak maken?
Doe het nu. Je hebt geen verwijsbrief van een arts nodig.

De psychosomatische oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.